Back

ⓘ Élmu alam



                                               

Michael Faraday

Michael Faraday ialah ilmuwan Inggris anu meunang landian "Bapa Listrik", alatan berkat usahana listrik jadi téknologi anu loba gunana, Faraday lahir 22 Séptember 1791 di Newington, Inggris. Manéhna diajar sagala rupa widang élmu, kaasup elektromagnetisme sarta elektrokimia. Manéhna ogé manggihan pakakas anu engkéna jadi pembakar Bunsen, anu dipaké ampir di sakumna laboratorium sains minangka asal panas anu praktis. Éfék magnetisme nuntun manéhna pikeun manggihan ide-ide anu jadi dasar téori medan magnet. Manéhna loba méré ceramah pikeun ngapopulerkeun élmu dina masarakat umum. pamarekanra ...

Élmu alam
                                     

ⓘ Élmu alam

Cara medar rupa-rupa widang ulikan loba ditangtukeun ku kasapukan historis nepi ka jadi harti kecap nu lumaku kiwari.

Gambaran tradisional pikeun élmu alam nyéta ulikan ngeunaan aspék fisik dunya nonhuman. Salaku kumpulan, di hiji sisi élmu alam dibédakeun ti téologi jeung élmu sosial, di sisi séjén dibédakeun ti seni jeung kamanusaan. Matematika lain mangrupa élmu alam, tapi nyadiakeun loba bahan jeung métode dasar pikeun élmu alam. Élmu alam umumna usaha nerangkeun gawéna alam dunya leuwih ngaliwatan prosés alami batan prosés divine. Istilah élmu alam ogé dipaké pikeun mikawanoh "élmu" salaku hiji disiplin nu nuturkeun métode ilmiah.

Di sagigireun pamakéan tradisional ieu, kiwari kecap "élmu alam" mindeng dipaké dina harti nu leuwih deukeut kana harti sapopoé. Dina jihat ieu, "élmu alam" bisa jadi frase pilihan pikeun élmu biologis kajeujeut na prosés biologis, sarta dibédakeun ti élmu fisik kajeujeut na hukum kimia jeung fisika nu ngadadasaran mayapada.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • Sajarah Élmu jeung Téhnologi Mutahir
  • Ulasan Buku-buku Ngeunaan Élmu Alam Situs ieu ngandung leuwih ti 50 ulasan buku-buku élmu alam, ditambah sababaraha éséy.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →