Back

ⓘ Alam



                                               

Nadom alam mahsyar

masyaallah matak keular, diakhirat kabéh geular, ti pakuburuan ngaleuncar, kaluar ka alam mahsyar ari ngaran mahsyar eta, palataran anu rata, panas na waktu harita, panon poé tujuh nyata, teu jauh tujuhanana, kira sapal antarana, narojo tujuhanana, ka jalma goreng amalna, haneuweuh iyuh pikeun urang tempat nyuuh salawasna ngan pakewuh ngupingkeun naraka ngaguruh awak urang dirangsadan, hanteu boga papakaian, ngan hayang ideur-ideuran, néangan anu nulungan, ti dinya tuluy digiring, sina nyorang cukang ramping, sekeut alabatan pedang, lembut alabatan rambut, dihandap naraka ngagolak, lega na ...

                                               

Al-Walii

Al-Walii nyaeta salah sahiji jenengan Alloh anu aya dina Asmaul Husna, ngandung harti nyaéta Alloh anu maha ngalola sagala anu aya di alam dunya, anu ngandalikeun sagala hal di alam dunya.

                                               

Artikulasi

Smartphone yang kita apakai memerlukan kondisi yang sehat, maka dari itu anda harus merawat nya dengan baik, seperti engkau merawat dirimu sendiri. semua orang juga ingin mempunyai smartphone yang di pakai nya awet tanpa adanya kerusakan dan kendala sedikitpun. tetapi perlu anda ingat lagi semua itu kembali pada yang maha menciptakan seluruh alam, ciptaan tuhan saja bisa rusak apalagi hanya ciptaan manusia biasa. tetapi minimal bisa memperpanjang umur smartphone yang kita pakai. terlebih lagi anda suka mengoprek smartphone yang anda pakai seperti Rooting salah satunya. ini bisa mengakibatk ...

                                               

Al Malik

Al Malik nyaéta jenengan Alloh Subhanahu wa Ta’ala anu hartina ngawasa dina perkara nu sifatna paréntah jeung pamahing. Al Malik ogé ma’nana mikaboga hiji hal. Sagala hal nu patali jeung kahirupan alam dunya pasti mikabutuh Alloh.

                                               

Di Tepinya Sungai Serayu

Di Tepinya Sungai Serayu nyaéta lagu keroncong anu diciptakeun ku R. Soetedja. Lagu ieu nyaritakeun kaéndahan Walungan Cisarayu. Kiwari lagu ieu mindeng dipaké di babaraha stasion karéta api di Daérah Operasi V Purwokerto minangka lagu kadatangan karéta, saperti di Stasion Purwokerto, Kroya, Sidareja, jeung nu séjénna.

                                               

Al Azhim

Al Azhim nyaéta pasipatan Alloh anu hartosna nu maha agung. Allah téh bener-bener agung, katinggal tina hasil ciptaan na anu matak kataji. Alloh nyiptakeun mahluk nu nyicingan alam dunya ieu teh tina teu aya jadi aya, nyiptakeun mahluk lain ti mahluk nu tos aya, boh nu leutik oge nu gede.

                                               

Al Halim

Al Halim nyaéta miboga harti nu maha santun. Alloh henteu gancang méré ganjaran ku cara nahan rezeki atawa méré azab alatan manusa ngalaksanakeun kamaksiatan jeung dzalim, sanajan Alloh miboga kawasa keur ngalaksanakeun éta hal.

                                               

Daratan Asia Kulon Kidul

Daratan Asia Tenggara mangrupakeun bagéan buana Asia Kidul Wétan. Tempatna aya di wétaneun buana India jeung kiduleun Cina sarta wawatesan jeung Samudera Hindia di beulah kulon jeung Samudera Pasipik di beulah wétan. Nagara-Nagara anu kaasup kana Semenanjung ieu diantarana nyaéta Kamboja, Laos, Myanmar, Semenanjung Malaysia, Thailand jeung Vietnam. Istilah Indochina asalna Indo-Cina diciptakeun dina awal abad ka-19. Anu hartina yén daérah ieu téh loba narima pangaruh budaya ti peradaban India jeung peradaban Cina. Istilah ieu tuluy dipaké pikeun ngaaranan wewengkon jajahan Perancis Indochina.

                                               

Daratan Asia Kidul Wétan

Daratan Asia Tenggara mangrupakeun bagéan buana Asia Kidul Wétan. Tempatna aya di wétaneun buana India jeung kiduleun Cina sarta wawatesan jeung Samudera Hindia di beulah kulon jeung Samudera Pasipik di beulah wétan. Nagara-Nagara anu kaasup kana Semenanjung ieu diantarana nyaéta Kamboja, Laos, Myanmar, Semenanjung Malaysia, Thailand jeung Vietnam. Istilah Indochina asalna Indo-Cina diciptakeun dina awal abad ka-19. Anu hartina yén daérah ieu téh loba narima pangaruh budaya ti peradaban India jeung peradaban Cina. Istilah ieu tuluy dipaké pikeun ngaaranan wewengkon jajahan Perancis Indochina.

                                               

Nagara Wa

Nagara Wa mangrupa daérah otonom nu aya dina jero Nagara Myanmar. Nagara ieu dianggap nagara anu statusna de facto kénéh, tapi sanajan de facto kénéh ogé manéhna geus jadi nagara anu mandiri ti nagara Myanmar, diantarana Nagara Wa geus mibanda lembaga politik, babagéan administrasi jeung angkatan darat sorangan. Tapi salian ti éta, manéhna tetep ngaku kana kadaulatan Myanmar jeung sakabéh daérahna, ku kituna, salaku balesanna ti pamaréntah Myanmar, Nagara Wa dibéréan tingkat otonomi anu luhur ku pamaréntah pusat nu aya di Naypyidaw. Dumasar kana Konstitusi 2008 di Myanmar wewengkon Nagara ...

                                               

ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪

ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪ ᮊᮤᮝᮛᮤ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮍᮛᮔ᮪ ᮠᮤᮏᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮓᮤ ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ ᮔᮥ ᮃᮚᮔ ᮓᮤ ᮕᮥᮜᮧ ᮏᮝ. ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮄᮉ ᮒᮓᮤᮔ ᮙᮂ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮘᮌᮤᮃᮔ᮪ ᮒᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪, ᮔᮥ ᮓᮥᮙᮞᮁ ᮃᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮙᮞᮛᮊᮒ᮪ ᮓᮤᮙᮨᮊᮁᮊᮩᮔ᮪ ᮏᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮙᮔ᮪ᮓᮤᮛᮤ ᮒᮅᮔ᮪. ᮝᮤᮜᮚᮂ ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪ ᮍᮝᮨᮀᮊᮥ ᮓᮆᮛᮂ-ᮓᮆᮛᮂ ᮔᮥ ᮘᮠᮩᮜᮔ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮘᮌᮤᮃᮔ᮪ ᮒᮤ ᮝᮤᮜᮚᮂ ᮊᮞᮥᮜ᮪ᮒᮔᮔ᮪ ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪ ᮒᮔ᮪ᮕ ᮜᮙ᮪ᮕᮥᮀ ᮏᮩᮀ ᮘᮨᮀᮊᮥᮜᮥ, ᮑᮆᮒ ᮞᮦᮛᮀ, ᮜᮨᮘᮊ᮪, ᮕᮔ᮪ᮓᮦᮌᮣᮀ, ᮎᮤᮜᮨᮌᮧᮔ᮪, ᮏᮩᮀ ᮒᮍᮨᮛᮀ. ᮕᮥᮞᮩᮁ ᮓᮚᮩᮂᮔ ᮓᮤ ᮞᮨᮛᮀ.

                                               

Alap-alap kawah

Alap-alap kawah atawa Peregrine Falcon nyaéta manuk pamangsa anu asalna tina kulawarga Falconidae. Kagolongkeun kana spésiés manuk alap-alap anu pangawakanna kawilang gedé, panjang awakna 50 cm. Ieu manuk mibanda bulu kelir na hideung, kulawu jeung biru, pamatukna konéng tungtungna hideung méncos. Buntutna pondok, pamatukna gedé tur seseg. Harigu jeung beuteung kelirna bodas tur guguratan hideung. Anu bikangna sarupa, pédah pangawakanna tur pamatukna leuwih gedé tibatan jaluna.

                                               

IKEA

IKEA mangrupa hiji parusahaan produk rumah tangga nu diadegkeun ku Ingvar Kamprad. IKEA mangrupa singgetan ti Ingvar Kamprad, ngaran nu ngadegkeunnana. Elmtaryd, Agunnaryd, ngaran lemburna Ingvar di Småland, Swédia. Jadi sabenerna IKEA téh mangrupa singgetan tina ngaran jeung lembur atawa kampung nu ngadegkeunnana. Mimitina mah mangrupa hiji usaha leutik jasa pemesanan barang ngaliwatan pos nu dikelola ku hiji rumaja bari maké sapédahna sorangan, ayeuna IKEA geus mekar jadi hiji parusahaan gedé furnitur global. Kiwari, IKEA geus aya 375 toko nu sumebar di 46 nagara. Unggal taunna aya 884 m ...

                                               

Lampeni

Lampeni ; Ardisia elliptica nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga. Ieu tutuwuhan loba kapanggih di India, Sri Lanka, Indochina, Malaysia, Indonesia jeung New Guinea. Tutuwuhan ieu gancang gedéna sarta mibanda kembang anu éndah, ku kituna ieu tutuwuhan remen ngahaja dipelak pikeu hiasan di buruan.

                                               

Leuwi

Leuwi ; lubuk nyaéta bagéan anu pang jerona tina susukan, situ atawa laut. Di walungan leuwi téh nunjul kana bagian anu jero sarta lega, palid na cai di palebah leuwi katémpo kawas ngeuyeumbeu padahal ngabulak ti jero. Di susukan, leuwi téh mangrupa tempat nyumput jeung hirupna rupa-rupa sato cai, kayaning lauk, hurang, keuyeup, sidat, jeung sajabana. Leuwi larangan, tayalian leuwi anu henteu meunang sagawayah didatangan ku Samarang an jalma. Alatan dipiara pikeun ngajaga kalumangsungan hirup pangeusina, bisa jadi ngan wungkul didatangan ku jalma anu meunang ijin atawa ménak anu kumawasa.

Alam
                                     

ⓘ Alam

Nurutkeun skala atawa ukuran mah, alam téh ngawengku sagala rupa nu dimimitian ku ukuran mayapada nepi ka ukuran subatomik, kaasup sagala rupa sato jeung tangkal, sagala pakaya alam, mineral, jeung kajadian-kajadianana, sarupaning topan, gunung bitu, banjir sarta lini). Ogé kaasup paripolah sasatoan jeung sagala rupa prosés nu patali jeung objék-objék nu teu nyawaan.

                                     

1. Métafisik

Dina lingkup filosofi, sawangan yén dunya materil sarupaning atom, sasatoan, graviti, béntang, angin, mikroba, jsb. sabenerna aya sacara mandiri anu leupas tina pangaruh urang. Nu kitu disebutna réalisme, sabalikna ti idéalisme.

                                     

2. Nu alami jeung nu artifisial

Mindeng dibédakeun antara "alami" jeung "artifisial" ="jieunan manusa". salah sahiji cara ngabédakeunana nyaéta ku ngiwalkeun pikiran tina widang alami. Cara séjén nyaéta lain ukur ku ngiwalkeun pikiran, tapi ogé ku ngiwalkeun manusa jeung sagala pangaruhna. Dina dua cara ieu, wates antara alami jeung artifisial hésé pisan diguratkeunana tempo mind-body problem.

Sababaraha urang percaya yén masalah ieu paling hadé disingkahan ku nyebutkeun yén sagalana alami. Tapi lamun sagalana disebutkeun alami, konsép "artifisial" geus teu bisa deui diécéskeun. Dina sagala kajadian, ambiguitas ngeunaan béda antara "alami" jeung "artifisial" ngawangku widang seni, literatur jeung filosofi.

                                     

3. Konsép nu pakait

Istilah élmu alam dipaké utamana:

  • pikeun nandaan élmu-élmu nu maké métode ilmiah, béda jeung, misalna, matematik jeung élmu komputer.
  • pikeun nandaan ulikan ngeunaan prosés-prosés alami nu bébas tina pangaruh kagiatan manusa, béda jeung élmu sosial; jeung

Istilah filosofi alami asalna dipaké pikeun widang élmu nu ayeuna disebut fisika.

Téologi alami ngajégang antara disiplin téologi jeung filosofi ageman.

Dina widang atikan jeung nu patalina, kontras antara "alami/artifisial" katémbong salaku "alami jeung nurtur".

Tempo ogé: praeternatural, unnatural, jeung supernatural.

                                               

Mutar Alam, Way Tenong, Lampung Kulon

Mutar Alam nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Way Tenong, Kabupatén Lampung Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Way Tenong, Lampung Kulon

                                               

Kota Alam, Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

Kota Alam nyaéta salah sahiji Kalurahan di kacamatan Kotabumi Kidul, Kabupatén Lampung Kalér, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

                                               

Sumber Alam, Air Hitam, Lampung Kulon

Sumber Alam nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Air Hitam, Kabupatén Lampung Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Air Hitam, Lampung Kulon

                                               

Alam Jaya, Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

Alam Jaya nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Kotabumi Kidul, Kabupatén Lampung Kalér, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

                                               

Pagar Alam Ulu Belu, Ulu Belu, Tanggamus

Pagar Alam Ulu Belu nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Ulu Belu, Kabupatén Tanggamus, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Ulu Belu, Tanggamus

                                               

Mekar Alam, Seberang Kota, Tanjung Jabung Barat

Mekar Alam nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Seberang Kota, Kabupatén Tanjung Jabung Barat, Propinsi Jambi, Indonésia. Citakan:Seberang Kota, Tanjung Jabung Barat

                                               

Sinar Mas Alam, Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

Sinar Mas Alam nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Kotabumi Kidul, Kabupatén Lampung Kalér, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Kotabumi Kidul, Lampung Kalér

                                               

Al Khaliq

Al Kholiq nyaéta miboga harti Alloh nu Maha Nyiptakeun. Anjeun-Na anu nyieun murbeng alam jeung sakabéh eusina, malaikat, iblis, jin, manusa, sasatoan, tutuwuhan, jeung sakabéh ciptaan séjénna.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →