Back

ⓘ Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda



Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda
                                     

ⓘ Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda

nyaéta program studi munggaran di Nusantara anu nyantumkeun basa daérah minangka ngaran prodi dina tingkat magister. Ieu prodi dimimitian ku ayana Surat Persetujuan di Senat Akademik nomer 070/Senat Akd/UPI-TU/VI2008 tanggal 23 Juni 2008 anu dituturkeun ku turunna SK Réktor UPI nomer 4362/H40/PP/2008 tanggal 23 Juli 2008.

                                     

1. Misi

  • Ngaronjatkeun pangalaman Tridarma Perguruan Tinggi ngaliwatan mekarkeun sumber daya manusa dina widang atikan basa jeung budaya Sunda.
  • Ngahasilkeun tanaga atikan basa jeung budaya Sunda anu profésional di rupaning tingkatan jenjang atikan.
  • Ngahasilkeun panalungtik anu bisa dipiandel jeung mibanda intégritas paélmuan anu mumpuni dina widang basa jeung budaya Sunda.
  • Nyayagikeun daya dukung anu optimal pikeun mekarkeun basa jeung budaya Sunda.
                                     

2. Kurikulum

Mata Kuliah dina Program Studi Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda diwangun ku Mata Kuliah Landasan Kéahlian jeung Mata Kuliah Landasan Kéahlian Pilihan kalawan kode PS, Mata Kuliah Kaahlian Utama kalawan kode DR, jeung tugas ahir dina wangun tésis. Salian ti di kampus, dilaksanakeun kuliah lapangan anu saluyu jeung kurikulum.

Perkuliahan dirarancang salila tilu seméster jeung saseméster pikeun ngaréngsékeun tésis. anapon rincian mata kuliah salengkepna nyaéta:

                                     

3. Tanaga Pangatik

Dosén Mata Kuliah kode PS disadiakeun ku pascasarjana, sedengkeun mata kuliah kode DR diampu ku dosén program studi, di antarana:

Salian ti éta ogé diprogramkeun pikeun ngadatangkeun dosén tamu ti mancanagara, sakurang-kurangna sataun sakali.

Pupuhu Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda nu munggaran nyaéta Dr. Ruhaliah M. Hum.

Dina taun 2011, Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda narima 14 opat belas urang mahasiswa anyar.

Catetan

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →