Back

ⓘ Kabupatén Cilacap



                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮞᮜᮂ ᮞᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮨᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮕᮨᮛᮨᮔᮂᮔ ᮓᮤ ᮝᮒᮨᮞ᮪ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮏᮩᮀ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ. ᮙᮜᮠᮔ᮪ ᮞᮝᮛᮦᮂ ᮓᮆᮛᮂ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ᮔ ᮙᮤᮜᮥ ᮊ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ, ᮒᮚ ᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮊᮎᮙᮒᮔ᮪ ᮝᮔᮛᮨᮏ, ᮓᮚᮩᮠᮣᮥᮠᮥᮁ ᮏᮩᮀ ᮙᮏᮨᮔᮀ. ᮄᮘᮤᮀ ᮏᮄᮕᮧᮀ ᮎᮜᮥᮀ ᮘᮑᮥᮙᮞᮔ᮪ ᮊᮃᮞᮥᮕ᮪ ᮎᮤᮛᮤ ᮙᮔ᮪ᮓᮤᮛᮤ ᮞᮨᮔᮤ ᮒᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮒᮚᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮞᮤᮜᮧ ᮞᮥᮓᮁᮙᮔ᮪ ᮃᮜ᮪ᮙ᮪ ᮔᮥ ᮍᮧᮊᮧᮏᮧᮃᮔ᮪ᮔ ᮊᮞᮨᮔᮤᮃᮔ᮪ ᮃᮞᮣᮤ ᮘᮑᮥᮙᮞ᮪ ᮄᮉ, ᮙᮀᮞ ᮍᮓᮨᮌ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮞᮨᮛᮥᮜᮤᮀᮙ ᮃᮊᮢᮧᮔᮤᮙ᮪ ᮒᮤᮔ ᮞ᮪ ᮈᮛᮥᮃᮔ᮪ ᮈᮜᮤᮀ ᮘᮑᮥᮙᮞ᮪.

Kabupatén Cilacap
                                     

ⓘ Kabupatén Cilacap

Kabupatén Cilacap mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Cilacap.

Kabupaten Cilacap perenahna di wates Propinsi Jawa Barat Sunda jeung Jawa Tengah. Malahan sawaréh daérah Jawa Tengah kabudayaanna milu ka Jawa Barat, taya lian Kacamatan Wanareja, Dayeuhluhur jeung Majenang.

Ibing Jaipong Calung Banyumasan kaasup ciri mandiri seni ti Kabupatén Cilacap. Tayalian Susilo Sudarman Alm nu ngokojoanna kasenian asli Banyumas ieu, mangsa ngadegkeun Serulingma akronim tina S eruan Eling Banyumas.

                                     

1. Budaya

Cilacap mibanda dua budaya, nyaéta budaya Sunda jeung budaya jawa

Gambar:Sedekahketupat.jpg

Sidekah Kupat, salah sahiji budaya tinggalan karuhun Sunda anu masih dijalankeun ku urang Sunda Dayeuhluhur.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →