ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 42



                                               

Frequency-division multiplexing

Frequency-division multiplexing nyaéta wangun multiplexing sinyal di mana sinyal-sinyal informasi dimodulasi maké sinyal-sinyal pamawa) nu frékuénsina béda-béda sarta tuluy dijumlahkeun pikeun ngahasilkeun hiji sinyal sanyawa. Cara multiplexing n ...

                                               

Gelombang mikro

Gelombang mikro nyaéta gelombang éléktromagnétik kalawan frékuénsi nu kacida luhurna, nyaéta saluhureun 3 GHz. Lamun gelombang mikro diserep ku hiji barang mangka baris mecenghul éfék panas dina barang kasebut. Lamun kadaharan nyerep radiasi gelo ...

                                               

Gelombang pamawa

Gelombang pamawa nyaéta wangun gelombang anu dimodifikasi pikeun ngawakilan informasi anu dianteurkeun. Gelombang pamawa ieu biasana miboga frékuénsi anu jauh leuwih luhur batan sinyal anu ngandung informasina. Dina siaran radio, gelombang pamawa ...

                                               

Kanal (komunikasi)

Kanal atawa saluran, dina télékomunikasi, nujul kana medium nu digunakeun pikeun ngirimkeun informasi ti hiji pangirim ka panarima.

                                               

Karakteristik filter sistem liniér

Sistem liniér mintonkeun fitur jeung sifat nu jauh leuwih saderhana batan sistem nonliniér. Sistem liniér loba kapanggih dina widang kontrol otomatik, pamrosésan sinyal, jeung telekomunikasi. Contona, médium rambatan pikeun sistem komunikasi nirk ...

                                               

Low-pass filter

Low pass filter idéal nyaéta filter nu mibanda fungsi transfer atawa réspon frékuénsi: H LPF ω = { e − j ω t d, p i k e u n | ω | ≤ ω c 0, p i k e u n ω l i a n a {\displaystyle \omega={\begin{cases}e^{-j\omega t_{d}},&pikeun|\omega |\leq \om ...

                                               

Modulasi

Pikeun kagunaan "modulasi" dina widang musik, tingali modulasi musik. Dina telekomunikasi, modulasi nyaéta prosés numpangkeun sinyal informasi ku cara ngarobah-robah hiji gelombang périodik dina cara nu sarupa saperti saurang musisi ngamodulasi n ...

                                               

Modulasi amplitudo

Modulasi amplitudo nyaéta modulasi di mana sinyal pamawana dinyatakeun ku: x c t = A t c o s ω c t {\displaystyle x_{c}t=Atcos\omega _{c}t}. Amplitudo gelombang pamawa At sacara liniér patali jeung informasi mt. Modulasi amplitudo kalan-kalan dis ...

                                               

Modulasi amplitudo biasa

Modulasi amplitudo biasa atawa ordinary amplitude modulation nyaéta modulasi amplitudo anu dibangkitkeun ku cara nambahkeun hiji sinyal pamawa nu badag kana sinyal modulasi DSB. Sinyal AM biasa miboga bentuk: x AM t = m t c o s ω c t + A c o s ω ...

                                               

Modulasi frékuénsi

Modulasi frékuénsi nyaéta salah sahiji rupa modulasi sudut anu panyimpangan frékuénsi sakedapan dina pamawana proporsional jeung sinyal informasi m, nyaéta: d ϕ t d t = k f m t {\displaystyle {\frac {d\phi t}{dt}}=k_{f}mt} atawa ϕ t = k f ∫ t o t ...

                                               

Modulasi kode pulsa

Modulasi kode pulsa) nyaéta pawujudan digital ti sinyal analog di mana conto amplitudo sinyal analog kasebut dicokot sacara réguler dina interval waktu nu saragem, tuluy dikuantisasi kana sakumpulan simbul dina wangun kode numerik.

                                               

Modulasi pita sisi ganda

Modulasi pita sisi ganda atawa modulasi double-sideband nyaéta modulasi amplitudo di mana amplitudo A sinyal pamawana A c o s ω c t {\displaystyle Acos\omega _{c}t} proporsional jeung sinyal informasi m. Lamun konstanta proporsionalitasna 1 antuk ...

                                               

Modulasi pita sisi tunggal

Modulasi amplitudo biasa jeung modulasi DSB ngahambur-hambur bandwidth lantaran duanana kudu mancarkeun bandwidth anu sarua jeung dua kali bandwidth sinyal informasi. Hal ieu bisa ditempo dina gambar di handap ieu: Lantaran pita sisi luhur jeung ...

                                               

Modulasi pita sisi vestigial

Modulasi pita sisi sésa atawa vestigial-sideband mangrupa kompromi antara modulasi SSB jeung modulasi DSB. Dina cara modulasi ieu, hiji pita sisi diliwatkeun ampir salengkepna sedengkeun pita sisi hijina deui disésakeun sawaréh. Bandwidth nu ilah ...

                                               

Modulasi sudut

Modulasi sudut nyaéta salah sahiji golongan tina modulasi analog. Téknik ieu dumasar kana dirobah-robahna sudut sinyal pamawa sunusoida pikeun ngirimpkeun data, béda jeung modulasi amplitudo anu ngarobah-robah amplitudo sinyal pamawa. Dina AM, sp ...

                                               

Multiplexing

Multiplexing nyaéta hiji téknik dina telekomunikasi di mana sababaraha sinyal informasi digabungkeun jadi hiji sinyal sanyawa pikeun dikirimkeun ngaliwatan hiji kanal. Pikeun ngirimkeun sinyal-sinyal kasebut dina kanal nu sarua, sinyal-sinyal kas ...

                                               

Panarima (telekomunikasi)

Panarima atawa receiver dina widang télékomunikasi nyaéta sirkuit éléktronik anu narima asupan sinyal, maké filter pikeun misahkeun sinyal nu dipikaharep tina sinyal-sinyal lianna, nguatkeun sinyal kasebut nepi ka tingkat nu cukup pikeun pamrosés ...

                                               

Panyampur frékuénsi

Dina telekomunikasi, frequency mixer atawa panyampur frékuénsi nyaéta sirkuit atawa alat anu non liniér atawa robah-robah dumasar waktu anu narima dua asupan dina frékuénsi nu béda sarta ngahasilkeun hiji kaluaran mangrupa campuran sinyal dina sa ...

                                               

Rubakpita

Rubakpita dina téknologi telekomunikasi nyaéta lega wewengkon frékuénsi tinangtu atawa béda antara frékuénsi panghandapna jeung frékuensi pangluhurna dina wewengkon frékuénsi tinangtu. Contona, sambungan telepon mibanda rubakpita 3000Hz, anu mang ...

                                               

Réspon impuls

Réspon impuls tina hiji sistem nyaéta kaluaran sistem kasebut mangsa diasupan impuls, nyaéta sinyal asupan nu kacida singketna. Sacara matematis, hiji impuls bisa digambarkeun salaku hiji fungsi délta diract pikeun sistem waktu kontinyu, atawa sa ...

                                               

Sampling

Dina pamrosésan sinyal, sampling téh nyaéta pangurangan hiji sinyal kontinyu jadi hiji sinyal diskrit. Hiji conto umum nyaéta parobahan hiji gelombang sora jadi sajajaran conto.

                                               

Sinyal

Sinyal nyaéta hiji fungsi nu ngagambarkeun kuantitas fisis. Sacara matematika, sinyal digambarkeun salaku hiji fungsi tina variabel bébas t. Biasana t ngagambarkeun waktu. Jadi sinyal dilambangkeun ku x.

                                               

Sistem (pamrosésan sinyal)

Sistem, nu asalna ti basa Latén sarta basa Yunani nyaéta hiji wangun anu dibentuk ku sekumpulan éntitas anu silih interaksi atawa silih gumantung, boh ril boh abstrak.

                                               

Transformasi Fourier

Transformasi Fourier nyéta hiji alat matematis anu ngawincik fungsi non-périodik kana fungsi-fungsi sinusoida anu nyusunna. Tranformasi Fourier ogé mangrupa alat pikeun ngarobah fungsi waktu kana wujud fungsi frékuénsi. Dina matématika, lamun fun ...

                                               

Translasi frékuénsi

Translasi frékuénsi, dina pamrosésan sinyal dina sistem komunikasi nyaéta ngagésérna sinyal modulasi ti hiji pita frékuénsi ka pita frékuénsi anyar. Translasi atawa ngagésérna frékuénsi ieu mindeng dipiharep, contona, dina lolobana panarima radio ...

                                               

Transmisi digital sinal analog

Kacondongan dina rancangan-rancangan sistem komunikasi anyar geus nuju kana paningkatan pamakéan téknik digital. Komunikasi digital nawarkeun sawatara kaunggulan dibandingkeun komunikasi analog, contona unjuk gawé nu leuwih alus, fléksibilitas nu ...

                                               

Téori sistem LTI

Téori sistem LTI nyaéta téori dina widang téknik listrik, hususna dina perkara sirkuit, pamrosésan sinyal, jeung téori kadali, anu naliti réspon hiji sistem waktu invarian liniér kana sambarang sinyal asupan.

                                               

Téoréma sampling

Sinyal pita kawates nyaéta hiji sinyal mt nu transformasi Fourierna sarua jeung enol di saluhureun hiji frékuénsi ω M {\displaystyle \omega _{M}} tinangtu: m t ⟺ F M ω = 0 {\displaystyle mt\quad {\stackrel {\mathcal {F}}{\Longleftrightarrow }}\qu ...

                                               

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell nyaéta élmuwan, panimu, sarta nu ngadegkeun pausahaan telepon Bell. Sajaba karyana dina téknologi telekomunikasi, manéhna ogé méré sumbangan penting kana kamajuan dina téknologi aviasi sarta hidrofoil. Bell umumna dipikawano ...

                                               

T1

T1 atawa Sirkuit T1 nyaéta sambungan telepon digital anu dipaké di Amérika anu diwangun ku 24 kanal anu masing-masing lajuna 64Kbit pér detik sarta laju sakabéhna 1.544Mbit pér detik. Sambungan telepon ieu dipiboga ku pausahaan telekomunikasi. Un ...

                                               

Sinyal haseup

Sinyal haseup nyaéta sahiji bentuk komunikasi optikal anu digunakeun dina jarak anu jauh, anu nanjeur di benua Amerika jeung di nagara Cina jaman baheula. Ku cara nutupan seuneu ku hiji panutup terus sagancangna muka panutup kasebut, bisa dicipta ...

                                               

Transport stream

Transport stréam nyaéta hiji protokol komunikasi keur audio, video, jeung data nu ditetepkeun dina MPEG-2 Bagéan 1, Systems. Tujuan rancangannana nyaéta keur ngidinan multipleksing vidéo jeung audio digital sarta keur nyinkronisasi kaluaran. Tran ...

                                               

Tuner ATSC

Panarima ATSC, sering ogé disebut tuner ATSC atawa tuner HDTV, bisa narima siaran sinyal televisi digital ngaliwatan udara ti stasiun TV di Amérika Kalér. Tuner nu siga kieu bisa diterapkeun dina televisi, VCR, pangrékam video digital, jeung set- ...

                                               

Televisi interaktif

Televisi interaktif nyaéta hiji istilah keur nerangkeun sababaraha tehnik nu nginteraksikeun panongton jeung eusi televisi nu ditempona. Kadang-kadang disebut TV interaktif, interactive TV, iTV, idTV atawa ITV ulah patukeur jeung jaringan Indepen ...

                                               

IP over DVB

IP over DVB atawa IP over MPEG sacra teu langsung nuduhkeun datagram Internet Protocol ditransfer ngaliwatan transport stream MPEG, sarta didistribusikeun maké sababaraha sistim televisi digital, contona DVB-H, DVB-T, DVB-S or DVB-C.

                                               

MHEG-5

MHEG-5, atawa ISO/IEC 13522-5, nyaéta bagéan tina hiji kumpulan standar internasional nu patali jeung midangkeun informasi, distandarkeun ku Multimedia and Hypermedia Experts Group. Ilaharna dipaké minangka basa keur nerangkeun jasa televisi inte ...

                                               

Multimedia Home Platform

Multimedia Home Platform nyaéta hiji standar sistim middleware bébas nu dirancang ku proyék DVB keur televisi digital interaktif. MHP ngidinan ditarima jeung dijalankeunnana aplikasi nu dumasar kana Java interaktif dina hiji sét TV. Aplikasi TV i ...

                                               

Televisi digital

Televisi digital) nyaéta sistim telekomunikasi keur nyiarkeun katut narima gambar gerak jeung sora nu mangrupa sinyal digital, minangka babandingannana sinyal analog nu dipaké ku TV analog. DTV maké data modulasi digital, nu dikompresi sacara dig ...

                                               

8VSB

8VSB nyaétamétodeu vestigial sideband modulation 8 hambalan nu dipaké keur siaran terestrial standar televisi digital ATSC di Amerika Sarikat, Kanada, katut nagara séjénna. The United States is also notable for créating a separate transmission sy ...

                                               

DVB

DVB, singgetan tina Digital Vidéo Broadcasting, nyaéta hiji suite standar bébas nu ditarima sacara internasional keur televisi digital. Standar DVB diropéa ku DVB Project, hiji konsorsium industri nu anggotana leuwih ti 270, tur dipublikasikeun k ...

                                               

Electronic program guide

Electronic Program Guide atawa Interactive Program Guide atawa Electronic Service Guide nyaéta hiji panduan dina layar keur ngajadwalkeun program televisi atawa radio siaran, ilaharna kalayan fungsi anu ngamungkinkeun ka nu nempo pikeun nganaviga ...

                                               

Freeview Playback

Freeview Playback nyaéta hiji merek konsumen nu dijieun di UK ku DTV Services Ltd gawe bareng jeung DTG Group pikeun "ngaronjatkeun kanyaho konsumen tur mromosikeun penjualan" pangrekam TV digital nu bisa Freeview nu katelah personal video record ...

                                               

Tuner digital

Tuner digital nyaéta hiji parangkat tuning dina televisi atawa radio nu bisa narima sinyal ngaliwatan gelombang udara, satelit, atawa kabel sarta narjamahkeun sinyal éta jadi sinyal nu bisa ditémbongkeun ku parangkat. Tuner mangpaat keur narima s ...

                                               

TV kabel

Televisi kabel nyaéta sistim méré televisi, pamrograman radio FM jeung layanan lianna ka konsumén ngaliwatan sinyal frékuénsi radio nu ditepikeun langsung ka televisi ngaliwatan serat optik atawa kabel koaksial, henteu ngagunakeun cara udara sape ...

                                               

Faktor daya

Faktor daya dina sistim daya listrik AC nyaéta rasio antara daya nyata jeung daya nu katempo, niléyna antara 0 tepi ka 1. Daya nyata nyaéta kapasitas sirkuit keur ngalakukeun pagawéan dina hiji wanci tinangtu. Daya nu katempo nyaéta hasil tina ng ...

                                               

Elas

Elas nyaéta hiji campuran alloy logam nu bisa leyur, kalayan titik leyur atawa range leyurna sahandapeun 450 °C 840 °F, nu mana dileyurkeun pikeun nyambungkeun pabeungeutan logam, hususna dina widang éléktronik jeung pipah, ngaliwatan prosVs nu d ...

                                               

Bajaj

Bajaj mangrupa jinis kandaraan motor anu miboga roda tilu anu loba digunakeun di Jakarta. Salain di Jakarta, bajaj ogé papangih di kota Banjarmasin jeung Pekanbaru sarta sabaraha puséur dayéuh kabupatén di Indonésia anu umumna difungsikeun kalawa ...

                                               

Bit error ratio

Dina telekomunikasi, babandingan kasalahan atawa error ratio nyaéta babandingan jumlah bit, elemen, karakter, atawa blok nu katarima sacara henteu bener dibandingkeun jeung total jumlah bit, elemen, karakter, atawa blok nu dikirimkeun salila inte ...

                                               

Quadrature Amplitude Modulation

Quadrature amplitude modulation nyaéta hiji cara numpangan dua gelombang pamawa data ku cara ngarobah amplitudo dua gelombang pamawa kasebut. Dua gelombang kasebut biasana sinusoida sarta béda fase di antara dua gelombang kasebut 90 °; ku alatan ...

                                               

Cakram Blu-ray

Cakram Blu-ray nyaéta hiji format cakram optik nu kacida padetna pikeun nyimpen informasi digital, kaasup video definisi luhur. Dimensina mah sarua jeung DVD atawa CD. Ngaran Cakram Blu-ray dicokot tina laser biru-ungu blue-violet nu dipaké keur ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →